Contact

 

Gastlessen boekvertalen & literatuurlezen

Voor scholen

Geen betere manier om een vreemde taal te leren kennen én je Nederlands te verbeteren dan door het vertalen van liedjes en verhalen. We verzorgen in overleg met de docent de lesinhoud en laten leerlingen op een creatieve, intensieve manier aan hun taalvaardigheid werken.

 

Hoe lees je een boek? Hoe herken je verhaalpatronen? Hoe maak je daar kaas van, en wat voor kaas is dat? Wat doet een verteller? Wat is perspectief en wat is focalisatie, en wat doen die? Hoe zijn personages opgebouwd en wat zegt dat? Hoe zijn teksten opgebouwd en wat zegt dat dan? Hoe maak je een goed boekverslag?

 

Voor scholieren – bijlessen taalvaardigheid, begeleiding presentaties en profielwerkstukken

Scholieren lopen vaak vast op hun profielwerkstuk: hoe plan je het goed, hoe formuleer je een goede onderzoeksvraag, waar vind je degelijke informatie, hoe deel je het goed in en hoe zet je het goed op papier? Ook presentaties kunnen een struikelblok vormen: wat maakt een goede presentatie en hoe overwin je je zenuwen? Daarnaast bieden we onder- en bovenbouwscholieren van havo en vwo bijles in Nederlands, Engels, Frans en Duits.

 

We houden kantoor in Kamer52, een coworkingruimte in een vierhonderd jaar oude stadsboerderij in het Noord-Brabantse Oosterhout.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op: we horen graag van u!

De Vertalerij

Wat we doen

Wie we zijn

Literair Vertaalatelier

de Ateliers

Gastlessen

Agenda